Belysningen i Hartwall Arena

Belysningen i Hartwall Arena (hemmaarena för KHL-teamet Jokerit Helsinki) kommer från Easy LED och består av nästan 100 BUBO® B3 LED-armaturer med hög effekt. Förutom att vara ljusare har det nya belysningssystemet även ett dimningsalternativ och kan även användas snabbare med direkt på- och avslagning. Tillsammans med armaturerna uppdaterades även belysningens kontrollsystem i arenan till DMX-standarden. Detta tillåter kontroll av belysningen från flera kontrollpunkter.

I rampljuset
Det nya belysningssystemet är utformat för att uppfylla KHL:s riktlinjer för belysning. Detta kräver till exempel ett högt ljusflöde för TV-sändningar och flimmerfri teknik vilket är nödvändigt för höghastighetskameror som visar repriser i slow motion. BUBO® uppfyller båda dessa krav. Belysningen i Hartwall Arena är nästan dubbelt så ljus som den äldre generationens belysning som används i de flesta isrinkar och den högkvalitativa LED-tekniken ger en extremt klar bild för TV:n.

Kontrollera belysningen på språng
Den digitala DMX (Digital MultipleX) låter användare kontrollera belysningen från flera olika kontrollpunkter. Detta är särskilt användbart i en multiarena som är värd för en mängd olika event varje vecka. Om ljusoperatören inte har åtkomst till en DMX-belysningskonsol så kan de förinställda ljuslägena aktiveras