Uusimmat

Kotkassa kenttävalaistus saneerattiin tv-lähetykset huomioiden

KTP:n kotikentälle asennetut Easy LEDin BUBOt välivarastoitiin SLO:lla   N3M…

Gatorade Center – Turku

It’s game time! Easy LED Oy toteutti HC TPS:n kotikenttänä…

Easy LED Oy kuuluu korkeimpaan AAA -luottoluokkaan

AAA -luokitus on merkki  yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista…

Hyvä ja tarkoituksenmukainen salibandyvalaistus

eerikkila-1

Suomalainen Easy LED kehittää ja valmistaa ledvalaistusratkaisuja niin julkiselle sektorille kuin yrityksille ja yhteisöille. Yksittäisten valaistustuotteiden lisäksi toteutamme valaistusprojekteja kokonaisvaltaisesti. Vankan asiantuntemuksemme ansiosta olemme hyvä kumppani kaikissa urheiluvalaistusprojekteissa. Tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Salossa ja niille on myönnetty sekä Avainlipputunnus että Design from Finland -merkki. Referenssejämme ovat mm. Eerikkilän urheiluopisto, Kupittaan palloiluhalli ja Påminnen urheiluhalli. 

SALIBANDYVALAISTUKSEN AMMATTIMAINEN SUUNNITELMA

Hyvä ja tarkoituksenmukainen valaistus vaatii aina ammattilaisen tekemän valaistussuunnitelman. Suunnitelmasta selviää valaisinten lukumäärät, tarkka sijoittelu, valotasot sekä tasaisuudet. Suunnitelma tehdään tilan mittojen mukaisesti, jotta se voidaan optimoida mahdollisimman hyvin.

On tärkeää, että suunnittelijalle toimitetaan hallin mittakuvat (pohja sekä leikkaus) DWG-muodossa sekä muu suunnittelussa tarvittava ja huomioon otettava materiaali. Tällöin kohteeseen valitaan oikean tyyppiset valaisimet tehon, optiikan, värilämpötilan sekä ohjausratkaisuiden puolesta. Lopputulos on häikäisyvapaa ja tasainen, jolloin pelaajien sekä yleisön on helpompi seurata pientä pelivälinettä ja nopeaa peliä.

SALIBANDYVALAISTUS – VAATIMUKSET

Valaistusvaatimukset salibandylle urheiluvalaistustandardin EN12193 mukaan:

Class 1

Eh av valotaso 750lx
Eh av tasaisuus 0,70

Class 2

Eh av valotaso 500lx
Eh av tasaisuus 0,70

Class 3

Eh av valotaso 200lx
Eh av tasaisuus 0,50

Televisioitavissa ja suuremman yleisökapasiteetin kohteissa: vähintään Eh av 1000lx, tasaisuus 0,8.
Värinätön sekä häikäisyvapaa valaistus, joka ottaa huomioon myös kameravalaistuksen vaatimukset.

Värilämpötila >5000K värintoistoindeksi Ra >80

SALIBANDYVALAISTUS – OHJAUSJÄRJESTELMÄ

Ohjausjärjestelmän avulla valaistusta voi himmentää portaattomasti ja luoda erilaisia harjoitustilanteita pelitilanteen rinnalle. Siihen voi liittää liiketunnistimia sekä lisätä aikaohjelmia tarpeen mukaan. Järjestelmä on myös mahdollista liittää hallin vuorovarausjärjestelmään. Osoitteellinen ohjausjärjestelmä mahdollistaa jokaisen valaisimen yksilöllisen säädön, jolloin erikoistilanteiden (mm. pelaajaesittelyt tai palkintojen jako) luominen on mahdollista. Jos kohteeseen halutaan enemmän elämyksiä valaistuksen osalta, on DMX-valaistusohjaus saatavissa.